Εταιρική Ταυτότητα


Δημιουργία
Εταιρικής ΤαυτότηταςΗ εταιρική ταυτότητα είναι η εικόνα της εταιρείας. Μέσα από τα σχήματα, τα χρώματα και την γραμματοσειρά της εταιρικής ταυτότητας φαίνεται το ύφος της εταιρείας, η δραστηριότητά της, οι στόχοι της, η φιλοσοφία της, η κουλτούρα της. Κάθε εταιρική ταυτότητα έχει ένα δυνατό σημείο (είτε αυτό είναι κάποιο σχήμα, είτε κάποιο χρώμα ή συνδυασμός χρωμάτων) το οποίο προσπαθεί να προωθήσει και να καθιερώσει προκειμένου να γίνει εύκολα αναγνωρίσιμο.


Η εταιρική ταυτότητα αφορά σε όλες τις πτυχές της επιχείρησή σας και διαδραματίζει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στη γενική εικόνα που αποκομίζει ο πελάτης. Η κατοχή μιας ισχυρής εταιρικής ταυτότητας στις προσπάθειες επικοινωνίας και marketing είναι το πρώτο βήμα στην οικοδόμηση της καλής φήμης της εταιρίας σας και στην δημιουργία του προφίλ της.


Ο σχεδιασμός της εταιρικής ταυτότητας ξεκινά πάντα από τη σχεδίαση του λογοτύπου, το οποίο καθορίζει και την εικόνα των υπόλοιπων στοιχείων. Τα βασικά στοιχεία που απαρτίζουν μια ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα είναι το λογότυπο και οι εφαρμογές του σε επαγγελματικές κάρτες, φακέλους και επιστολόχαρτα. Όλα τα στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας πρέπει να έχουν αναγνωρισιμότητα και να αποπνέουν μία ενιαία εικόνα, ένα κοινό στοιχείο, καθώς με αυτά γίνεται η καθημερινή επικοινωνία είτε με συνεργάτες είτε με πιθανούς πελάτες.

Στην Infinity Web έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις γνώσεις marketing που απαιτούνται για την σχεδίαση και δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας, που ξεκινάει πάντα από τη σχεδίαση του λογοτύπου!

Το πιο σημαντικό από όλα είναι το λογότυπο. Η σχεδίαση της εταιρικής ταυτότητας ξεκινάει πάντα από τη σχεδίαση του λογοτύπου. Αυτό είναι που θα καθορίσει και την εικόνα των υπόλοιπων στοιχείων. Τα χρώματά του και τα σχήματά του θα επικρατήσουν και θα διαμορφώσουν ολόκληρο το ύφος της. Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο και θα εμφανίζεται σε όλες τις προωθητικές κινήσεις της εταιρείας (διαφημιστικά έντυπα και καταχωρήσεις, ιστοσελίδα κλπ).

Ο σχεδιασμός λογοτύπου είναι μια περίπλοκη διαδικασίας γιατί το λογότυπο δεν είναι απλά μία εικόνα, εκπροσωπεί το είδος, το ύφος, τη φιλοσοφία και τη δραστηριότητα του κάθε οργανισμού. Αποτελεί το σήμα με το οποίο είναι αναγνωρίσιμος ο οργανισμός από τους καταναλωτές και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι μοναδικό και να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

Το λογότυπο είναι το πρόσωπο της επιχείρησής σας. Ένα εξαιρετικό λογότυπο είναι αυτό που ξεχωρίζει, οπτικά, την εταιρεία σας από τον ανταγωνισμό και ενισχύει το brand σας. Στη Gama Advertising σχεδιάζουμε λογότυπα που κάνουν την εταιρική σας ταυτότητα μοναδική και βοηθούν την επιχείρηση σας να αναπτυχθεί.

Το λογότυπο είναι η πιο αναγνωρίσιμη πτυχή της επιχείρησής σας και εμφανίζεται σε κάθε μορφή επικοινωνίας. Γι’αυτό το λόγο πριν ξεκινήσει ο σχεδιασμός λογοτύπου σας, κατανοούμε το όραμα και τη φιλοσοφία της εταιρείας μέσα από προσωπική επαφή και έρευνα. Επιπλέον διασφαλίζουμε ότι αντιλαμβανόμαστε όλο το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας καθώς και τον ανταγωνισμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε την online εικόνα της εταιρείας σας!